6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

7 Οκτωβρίου Ημέρα Προσευχής και νηστείας για την Ειρήνη

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισημαίνει ότι «σε αυτή τη δραματική ώρα της ιστορίας μας, ενώ οι άνεμοι του πολέμου και οι φωτιές της βίας συνεχίζουν να καταστρέφουν ολόκληρους λαούς και έθνη», η χριστιανική κοινότητα υπενθυμίζει το κάλεσμά της να «θέσει τον εαυτό της στην υπηρεσία της ανθρωπότητας».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σε ημέρα προσευχής και νηστείας για την 7η Οκτωβρίου, την επέτειο ενός έτους από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

«Σε αυτή τη δραματική ώρα της ιστορίας μας», ανέφερε  ο Πάπας, «ενώ οι άνεμοι του πολέμου και οι φωτιές της βίας συνεχίζουν να καταστρέφουν ολόκληρους λαούς και έθνη», η χριστιανική κοινότητα υπενθυμίζει την κλήση της να «θέσει τον εαυτό της στην υπηρεσία της ανθρωπότητας».

Ο Πάπας μιλώντας μετά τη λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την έναρξη του δεύτερου μέρους της Συνόδου των Επισκόπων που πραγματοποιείται στη Ρώμη και στην οποία μετέχουν ο σεβασμιότατος Γεώργιος, Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και ο σεβασμιότατος Εμμανουήλ Έξαρχος της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας. Ο Άγιος Πατέρας προσκάλεσε όλα τα μέλη της Συνόδου να τον συνοδεύσουν στην επίσκεψή του στη Βασιλική της Αγίας Μαρίας της Μείζονος στις 6 Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν από την επέτειο, όπου, όπως είπε, θα απευθύνει «μια ειλικρινή παράκληση προς την Παναγία» για την ειρήνη.

«Ας βαδίσουμε μαζί», προέτρεψε ο Πάπας. «Ας ακούσουμε τον Κύριο. Και ας οδηγηθούμε από την πνοή του Πνεύματος».

Μια μακρά παράδοση

Οι ημέρες νηστείας και προσευχής για την ειρήνη στις εμπόλεμες ζώνες αποτέλεσαν μια σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της Αρχιεροσύνης του Πάπα Φραγκίσκου στη Ρώμη. Μόλις έξι μήνες μετά την εκλογή του, στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, ο Πάπας συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Συρία.

Το 2017, κάλεσε σε προσευχή και νηστεία για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στο Νότιο Σουδάν. Το 2020, στον απόηχο της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, ζήτησε το ίδιο για τον Λίβανο. Το 2021, κάλεσε σε προσευχή και νηστεία για το Αφγανιστάν και την επόμενη χρονιά, σε μια συγκινητική τελετή στον Άγιο Πέτρο, αφιέρωσε την Ουκρανία και τη Ρωσία στην Άμωμη Καρδιά της Μαρίας. 

ΠΗΓΗ: vaticannews.va

Προηγούμενο Άρθρο

Ποιος θα μου πει ΑΝ είμαι γνήσιος Χριστιανός;  (1)- Κατά τη γνώμη μου είμαι!

Επόμενο Άρθρο

Ποιος θα μου πει ΑΝ είμαι γνήσιος Χριστιανός;  (2)- Τι δίνει ζωή στον χριστιανό;

You might be interested in …

Το Πρόγραμμα του Πάπα για το 2019

Το έτος 2019  παρουσιάζεται για τον Πάπα ως ένα έτος πολύ  έντονο λόγω των πολλών γεγονότων τα οποία έχουν ήδη προγραμματιστεί. Τον Ιανουάριο  προβλέπεται η συνήθης συνάντηση με το διπλωματικό Σώμα  παρά τη Αγία Έδρα, […]

Καναδάς: επιλογή ευθανασίας και για τους ψυχικά ασθενείς

Η πρωτοβουλία του Καναδά να κάνει τη επιλογή της ευθανασίας διαθέσιμη και σε άτομα με ψυχικές ασθένειες δεν είναι «καλή είδηση», δεδομένου ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής σκοπεύει, πάρα την προσωρινή καθυστέρηση, τελικά να […]

Προσφυγικό e-δράση

Βρετανία. Μια καμπάνια που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους τοπικούς βουλευτές, έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τον Υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας να «προσφέρει αρκετούς πόρους σε εθνικές και […]