6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

«Δρόμος του Σταυρού …. Δρόμος Πίστης»

 

"Δρόμος του Σταυρού …. Δρόμος Πίστης"

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ενορία Αγ. Λουκά – Ηράκλειο Αττικής – Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ακόμη και ο θάνατος είναι ανήμπορος να συγκρατήσει την αγάπη του Χριστού, ο οποίος μας αγάπησε μέχρι τέλους

 

Οι τελετές, οι προσευχές και τα διάφορα «ηθικά» έργα, όταν εκτελούνται από συνήθεια και με μάλλον φαρισαϊκό τρόπο δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος πορείας της Σαρακοστής. Σωστή πορεία είναι να πλησιάσουμε συνειδητά το μυστήριο της συμφιλίωσης, είναι η ενσυνείδητη προσευχή, είναι η μικρή μας θυσία, είναι η ηθική αντιμετώπιση του πλησίον, είναι η αποφυγή της υποκριτικής συμπεριφοράς, είναι να στρέψουμε και το άλλο μας μάγουλο…

 

Οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής μας, απ’ όλες τις ενορίες της Αθήνας, από την Πάτρα ακόμη, ένωσαν την προσευχή τους την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 σε μια πορεία αγάπης, ακολουθώντας τον Ιησού στον Γολγοθά ξεκινώντας από τον Άγιο Λουκά μέχρι το κοιμητήριο του Ηρακλείου. Ο Επίσκοπός μας π. Νικόλαος πλαισιωμένος από τους ιερείς της εκκλησιαστικής μας επαρχίας προηγήθηκε της μεγάλης πομπής, ενώ ο λαός ακολούθησε με κατάνυξη, σιωπή και προσευχή. Τα κείμενα, από τον φετινό δρόμο του Σταυρού στο Κολοσσαίο της Ρώμης, απλά και κατανοητά βοήθησαν ώστε να εμβαθύνουμε καλύτερα την ακολουθία και να συμμετάσχουμε ενεργά σ’ αυτή τη μελέτη του Πάθους, του Θανάτου και της Ανάστασης του Κυρίου μας. Προσευχηθήκαμε ώστε οι καθημερινές καταστάσεις θανάτου που ζούμε, οι φόβοι μας, η φτώχεια μας, οι ασθένειες και τα άγχη μας να φωτιστούν από την ελπίδα της Ανάστασης του Χριστού. Προσευχηθήκαμε αυτό το έτος Πίστης να μην αφήσουμε τον Σατανά να παίξει το τελευταίο του χαρτί και να προσπαθήσει να μας πείσει ν’ αμφισβητήσουμε την αγάπη του Θεού, αλλά να τον νικήσουμε όπως ο Χριστός στην έρημο και τελειωτικά στον Γολγοθά.

 

Κάθε στάση του Δρόμου του Σταυρού εμψυχώθηκε από μία ενορία, ο λαός με αναμμένα κεριά ακολούθησε αυτή την περιπέτεια αγάπης και ενωμένοι με το Χριστό αποφασίσαμε να πολεμήσουμε, να νικήσουμε την αμαρτία, και η Ανάστασή Του να γίνει μια πρόγευση της δικής μας ανάστασης!

 

«Έτσι κι εσείς να θεωρείτε τους εαυτούς σας, ότι είναι νεκροί για την αμαρτία, αλλά ζωντανοί για το Θεό, μέσω του Χριστού Ιησού» (Ρωμ. 6,11).

Για την ποιμαντική επιτροπή

Μαρία Σικ

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Σεβασμιότατος Δημήτριος συνήντησε τον Άγιο Πατέρα Φραγκίσκο

Επόμενο Άρθρο

Θεία Λειτουργία των Αγίων Ελαίων Άγιος Διονύσιος Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου

You might be interested in …

Ep 3. Μπορεί ένας Χριστιανός να είναι υπέρ του Γάμου ομοφύλων;

Συζητήσεις με τον σεβαμ. Θεόδωρο, Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών. Το ερώτημα που θέσαμε στον σεβασμιότατο Θεόδωρο, είναι το εάν μπορεί ένας Χριστιανός που πιστεύει στο Χριστό, το Ευαγγέλιο και την Εκκλησία, να είναι υπέρ του ομόφυλου […]