Ξεκίνησε το πρώτο αποστολικό ταξίδι του Πάπα Λέοντα, ο οποίος θα μεταβεί αρχικά στην Τουρκία με στάση στη Νίκαια, με αφορμή τον εορτασμό των 1700 χρόνων από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, ενώ δεύτερος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι ο Λίβανος από την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.
Η πτήση της Ita Airways, με επιβάτες τον Ποντίφικα, τη συνοδεία του και πολυάριθμους δημοσιογράφους, απογειώθηκε στις 7:58 από τον διάδρομο του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο. Η άφιξη στην Άγκυρα αναμένεται στις 12:30, από όπου ο Πάπας θα αναχωρήσει το βράδυ για την Κωνσταντινούπολη.
Στο αεροσκάφος βρίσκεται και η εικόνα της Παναγίας «Μητέρας της καλής συμβουλής», η οποία φυλάσσεται στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στη Τζενατσάνο και τελεί υπό τη φροντίδα των μοναχών του Τάγματος των Αυγουστινιανών. Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄, στις 10 Μαΐου 2025, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του, είχε πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Προσκύνημα, που δεν βρίσκεται μακριά από τη Ρώμη. Αφού προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, αποχαιρετώντας τους μοναχούς είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε να βρεθεί εκεί «στις πρώτες ημέρες της νέας Διακονίας που η Εκκλησία —πρόσθεσε— μου ανέθεσε, ώστε να συνεχίσω την αποστολή ως Διάδοχος του Πέτρου».
ΠΗΓΗ: Vatican news
+Νικόλαος,
Αρχιεπίσκοπος, πρώην Νάξου-Τήνου κλπ.

