20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η προσευχή για την ειρήνη δεν είναι ποτέ μάταιη

Νέα έκκληση του πάπα Φραγκίσκου για ειρήνη στους Αγίους Τόπους

O πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή 13 Ιουλίου ζήτησε την προσευχή για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

Μιλώντας μετά την προσευχή Άντζελους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας απηύθυνε σε όλους τους παρευρισκομένους “εγκάρδια” έκκληση να συνεχίσουν να προσεύχονται ειλικρινά για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους, υπό το φως των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Η ανάμνηση -είπε ο Πάπας- της συνάντησης στις 8 Ιουνίου μεταξύ του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πρόεδρου Πέρες και του Προέδρου Αμπάς, κατά την οποία είχαμε επικαλεσθεί το δώρο της ειρήνης για να σπάσει ο κύκλος του μίσους και της βίας, είναι ακόμα νωπή στο μυαλό μου.

Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν -συνέχισε- ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μάταια. Αλλά όχι! Η προσευχή μας βοηθά να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να κατακτηθεί από το κακό ή να παραιτηθεί δεχόμενος ότι η βία και το μίσος επικρατούν έναντι του διαλόγου και της συμφιλίωσης.

Και ο πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και όλους όσους έχουν την πολιτική ευθύνη, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, να διαθέσουν τις προσευχές τους, και να μην σταματήσουν τις προσπάθειες που μπορεί να επιτύχουν την παύση όλων των εχθροπραξιών και την επιθυμητή ειρήνη για το καλό του συνόλου.

Ο Πάπας κάλεσε τότε τον καθένα να ενώσει την προσευχή του μαζί του:

Κύριε βοήθησε μας! Δώσε μας την ειρήνη Σου, δίδαξέ μας την ειρήνη, καθοδήγησέ μας προς την ειρήνη. Άνοιξε τα μάτια και τις καρδιές μας και δώσε μας το κουράγιο να πούμε: “Ποτέ ξανά πόλεμος”: με τον πόλεμο όλα καταστρέφονται! Δώσε μας το θάρρος να κάνουμε συγκεκριμένες χειρονομίες για την οικοδόμηση της ειρήνης. Κάνε μας διαθέσιμους να ακούμε τις κραυγές των συμπολιτών μας, οι οποίοι μας ζητούν να μετατρέψουμε τα χέρια μας σε όργανα της ειρήνης, τους φόβους μας σε εμπιστοσύνη, την έντασή μας σε συγχώρεση. Αμήν .  

Προηγούμενο Άρθρο

Θερινή κατασκήνωση του κατηχητικού Θεσσαλονίκης

Επόμενο Άρθρο

17 Ιουλίου: «Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης»

You might be interested in …

Τακτική Γενική Συνέλευση του Ανωτέρου Συμβουλίου των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων.

“Ιεραποστολη” Η ανασα της εκκλησιας ¨πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο και κηρύξτε το ευαγγέλιο¨ (Μάρκος 16:15-16)   Πόλη του Βατικανού Με τις ευχές τους Σεβ.του Αρχιεπισκόπου Piergiuseppe Vacchelli, Βοηθού Γραμματέα της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό […]

H Αγία Έδρα καλεί τους Καθολικούς να φέρονται υπεύθυνα στα κοινωνικά δίκτυα

Πρόκειται για ένα ερώτημα δεκαετιών που δεν έχει απαντηθεί επαρκώς ποτέ: υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να καθοδηγούν τον τρόπο με τον οποίο οι Καθολικοί χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο; Η Ποντιφική Σύνοδος για την […]

Εκατόμβη γιατρών και ιερέων

  Ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει τη Θεία Λειτουργία υπέρ όλων των επαγγελματιών της υγείας και των ιερέων που απεβίωσαν εξαιτίας του κορωνοϊού Covid-19. Στο κήρυγμά του: «Η ακηδία είναι σαν ένα ναρκωτικό, αν το δοκιμάζεις […]