26 Ιουνίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Το 2014 σε αριθμούς: Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στον πάπα Φραγκίσκο

Κάθε εβδομάδα, χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται το Βατικανό για να δουν τον πάπα Φραγκίσκο. Το 2014 μόνο, σχεδόν 6 εκατομμύρια προσκυνητές πήραν μέρος στις τελετές, ακροάσεις και συναντήσεις του Πάπα, περίπου 700.000 λιγότεροι από ό, τι το 2013.

Στην Γενική Ακρόαση

Ο Πάπας πραγματοποίησε συνολικά 43 εβδομαδιαίες γενικές ακροάσεις φέτος, προσελκύοντας 1.199.000 άτομα. Ο μήνας με τους περισσότερους προσκυνητές ήταν ο Απρίλιος, με 205.000 ανθρώπους.

Στις ειδικές ακροάσεις

Όσον αφορά τις ειδικές ακροάσεις, συμμετείχαν 567.100 άνθρωποι. Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων με 208.500 άτομα.

Στις ιερές ακολουθίες

Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες ακολουθίες. Υπήρχαν ειδικές ιερές ακολουθίες, όπως η αγιοκατάταξη του Ιωάννη Παύλου Β΄ και του Ιωάννη ΚΓ΄ αλλά και οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας. 730.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις ακολουθίες όπου προΐστατο ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Κατά τη διάρκεια του έτους, συνολικά 1.110.700 άνθρωποι έλαβαν μέρος.

Στην προσευχή Angelus

Η κυριακάτικη Angelus συγκέντρωσε τους περισσότερους πιστούς. Συνολικά 3.040.000 άνθρωποι πήγαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή για να προσευχηθούν μαζί με τον Πάπα. Ο μήνας με τις περισσότερες συμμετοχές ήταν ο Ιανουάριος, με 600.000 πιστούς.

Προηγούμενο Άρθρο

Χριστούγεννα 2014 – Μήνυμα στην Πόλη και στην Οικουμένη του πάπα Φραγκίσκου

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα του Άγιου Πατέρα Φραγκίσκου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης 2015

You might be interested in …

Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας Ανθρώπων (Human Trafficking)

  Την 8η Φεβρουαρίου, μνήμη της Αγίας Ιωσηφίνας Μπαχίτα, η Καθολική Εκκλησία γιορτάζει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ εναντίον της εμπορίας ανθρώπων, της σύγχρονης δουλείας που είναι γνωστή ως human trafficking. Δυστυχώς συμβαίνει ακόμα […]

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, Παγκόσμια διαμαρτυρία για το κλίμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ   Ακόμα και ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ από την Αργεντινή και τα νησιά Τρινιντάντ και Τομπάγκο θα λάβουν μέρος, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στην παγκόσμια διαμαρτυρία για το κλίμα. Να ενωθούμε […]

Φιλιππινέζος ιερέας ζητά από τις τράπεζες να σταματήσουν τη χρηματοδότηση ρυπογόνων βιομηχανιών

Ιερέας από τις Φιλιππίνες ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να μιλήσει σε κορυφαίες τράπεζες, ζητώντας να διακόψουν τους δεσμούς τους με ρυπογόνες βιομηχανίες στην πατρίδα του. Ο πατέρας Edwin Gariguez, γνωστός περιβαλλοντολόγος, βρίσκεται σε […]