18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μη σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μη σημειωθούν άλλα ναυάγια μεταναστών απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας την Κυριακή το μεσημέρι στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την προσευχή «Regina Coeli». 

«Εκφράζω τον βαθύτατο πόνο μου. Απευθύνω έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να δράσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα ώστε να μην επαναληφθούν άλλες παρόμοιες τραγωδίες. Είναι άνδρες και γυναίκες σαν εμάς, αδέλφια που πεινάνε, κατατρεγμένα, τραυματισμένα, θύματα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή, αναζητούσαν την ευτυχία», τόνισε και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ των θυμάτων. 

Προηγούμενο Άρθρο

CCEE: Λοτζ, Συνάντηση για το ποιμαντικό έργο στο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του σεβ. Σεβαστιανού στην Κάριτας Αθήνας Προσφυγικό Έργο

You might be interested in …

Ο Πάπας συμπαραστέκεται στους μετανάστες στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ

    Είναι γνωστό ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Κεντρικής Αμερικής, κυρίως από Γουατεμάλα, Σαλβαδόρ και Ονδούρες, λόγω φτώχειας και βίας, εγκατέλειψαν τους τελευταίους μήνες τις χώρες τους και, βαδίζοντας χιλιάδες χλμ, έφτασαν στα σύνορα […]

Πάπας Φραγκίσκος: στους εφημερίους του Στέλλα Μάρις, «διπλασιάστε τις προσπάθειές σας» για να αντιμετωπίσετε την «παράνομη διακίνηση, την καταναγκαστική εργασία και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

 «Ενθαρρύνω όλους τους εφημερίους και τους εθελοντές του Στέλλα Μάρις να διπλασιάσουν τις προσπάθειές σας για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που είναι πάρα πολύ συχνά ο καρπός της ανθρώπινης απληστίας».

Τηλεοπτικό μήνυμα του Άγιου Πατέρα Φραγκίσκου για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2020

Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα! Απόψε έχω την ευκαιρία να μπω μέσα στα σπίτια σας με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Εάν το επιτρέψετε, θα ήθελα να μιλήσω μαζί σας για λίγα λεπτά, αυτή την περίοδο μεγάλων […]