6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Νέος Αποστολικός Νούντσιος στη Μ. Βρετανία ο σεβασμιότατος Edward Joseph Adams

Ο πάπας Φραγκίσκος διόρισε νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυτού Εξοχότητα Αρχιεπίσκοπο Edward Joseph Adams, μέχρι τώρα Αποστολικό Νούντσιο στην Ελληνική Δημοκρατία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Adams γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) τον Αύγουστο του 1944. Χειροτονήθηκε ιερέας της Αρχιεπισκοπής της Φιλαδέλφειας στις 16 Μαΐου 1970.

Μετά τη φοίτησή του στην Εκκλησιαστική Ποντιφική Ακαδημία στη Ρώμη, εισήλθε στην Διπλωματική Υπηρεσία της Αγίας Έδρας, το Μάρτιο 1976, στη συνέχεια υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε Αποστολικές Νουντσιατούρες σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διορίστηκε Αποστολικός Νούντσιος στο Μπαγκλαντές και τιτουλάριος Αρχιεπίσκοπος της Scala στις 24 Αυγούστου 1996 και, στη συνέχεια, Αποστολικός Νούντσιος στη Ζιμπάμπουε τον Αύγουστο του 2002, Αποστολικός Νούντσιος στις Φιλιππίνες τον Σεπτέμβριο του 2007, και Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2011.

Στις 8 Απριλίου 2017 ανακοινώθηκε από το Βατικανό η είδηση του διορισμού του ως Αποστολικού Νουντσίου στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Ο Δρόμος του Σταυρού: Πορεία Μετάνοιας με επίκεντρο την οικογένεια

Επόμενο Άρθρο

Α΄ Εκπαιδευτική Ημερίδα για δασκάλους και καθηγητές ξένων γλωσσών των λασαλιανών δημοτικών σχολείων

You might be interested in …

Είναι σημαντικό να βαπτιστούμε σε βρεφική ηλικία, διότι λαβαίνουμε το Άγιο Πνεύμα

Η Βάπτιση ενός παιδιού είναι μία πράξη δικαιοσύνης για εκείνο, φροντίστε να αναπτύσσονται  με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Με αυτά τα  λόγια ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χθες το πρωί, χορήγησε […]

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μόσχα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Παρασκευής σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα και κάλεσε όλους να προσευχηθούν για τη «μαρτυρική Ουκρανία», καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό κρίσιμων υποδομών […]

Να σπείρουμε τους σπόρους της ελπίδας και της ειρήνης στον κόσμο μας

61η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τις Κλήσεις Δόθηκε στην δημοσιότητα το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την 61η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τις Κλήσεις, που θα εορτασθεί την τέταρτη Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου στο […]