19 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Αθήνα: Ετήσιο Προσκήνυμα στην Παναγία του Καρμήλου, στην Πλάκα Κερατέας Αττικής

 

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 η Ποιμαντική Επιτροπή της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, οργάνωσε την ετήσια Σύναξη της Επαρχίας μας, στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου, στην Πλάκα Κερατέας της Αττικής.

Η Σύναξη αυτή είναι η μεγαλύτερη από πλευράς πλήθους συμμετοχής, της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας.

Εκατοντάδες ευλαβείς πιστοί, από όλες τις ενορίες, από πολλές χώρες κάτοικοι της χώρας μας, που μιλούν πολλές γλώσσες, που όλοι όμως είχαν κοινό σκοπό, να προσευχηθούν στην ουράνια Μητέρα όλων μας, να ψάλλουν για Εκείνη, να την παρακαλέσουν να συνεχίσει να είναι δίπλα τους, δίπλα μας, να στηρίζει τις δύσκολες στιγμές μας, να στηρίζει την Πίστη μας, να παραμένει πάντα…Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ…..

Στη σκέπη σου προστρέχουμε Μαρία,

Γλυκιά κι Αγαπημένη Παναγιά,

Με Πίστη, Θεοτόκε σ’ Ανυμνούμε

Τη χάρη Σου ζητούμε ταπεινά!!!

Τα μέλη της Ποιμαντικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής υπό την καθοδήγηση του Εκκλησιαστικού Παραστάτη της π.Κρίστιαν Γκασπάλ, ο οποίος είναι και Εφημέριος της Ενορίας Λαυρίου-Αγίων Αποστόλων Βούλας, στην οποία ανήκει και η Εκκλησία της Παναγίας του Καρμήλου Κερατέας, είχαν φροντίσει για τα πάντα και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η έκταση  δίπλα από τον Ιερό Ναό είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να απαγγελθεί το Άγιο Ροδάριο και να τελεστεί η Θεία Λειτουργία.

Tους ψαλμούς της τελετής έψαλλαν η Soprano κ. Κατερίνα Κρασσά, ο Βαρύτονος κ. Λεωνίδας Αντύπας και όλοι οι ευλαβείς πιστοί.  Στο αρμόνιο ήταν ο μουσικός της Ενορίας του Αγίου Παύλου και της Σχολής Jeanne D’Arc κ. Νίκος Βενιέρης.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος προΐστατο της τελετής, συμπαραστατούμενος από Ιερείς, Ιερομονάχους και Διακόνους της Αρχιεπισκοπής.

Παρούσες πολλές Μοναχές και πολλοί Μοναχοί όλων των Μοναχικών Ταγμάτων και οι Ιεροσπουδαστές μας από το Ιεροσπουδαστήριο της Κηφισιάς.

Η Σεμνή και γεμάτη Θεία Κατάνυξη τελετή, άρχισε στις 5 το απόγευμα με το Άγιο Ροδάριο. Μετά την απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του είπε [κείμενο ομιλίας]

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου ο π. Κρίστιαν πήρε το λόγο και ευχαρίστησε, αρχικά το Σεβασμιότατο για την παρουσία του, τους Ιερείς, τους μουσικούς που στήριξαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, τους συνεργάτες του και όλους τους ευλαβείς πιστούς που ήλθαν, ευχόμενος η Παναγία να είναι κοντά σε όλους μας, να μας προσέχει, να μας έχει καλά και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί κοντά της!!!!

Μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου και το τέλος της τελετής μοιράσθηκε στον καθένα μας μία εικόνα με την Παναγία και μία προσευχή προς Εκείνη!!!

                                                                  ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥ

Στην προστασία σου,

καταφεύγουμε

Αγία Μητέρα του Θεού.

Τις προσευχές μας

μην τις απορρίψεις

Στις ανάγκες μας

βοήθησέ μας.

Απ΄όλους  τους κινδύνους υπεράσπισέ μας

Παρθένε Υπερένδοξη και Ευλογημένη

ΑΜΗΝ

         

Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Εορτή Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, Αρχή Ποιμαντικού Έτους και Επέτειος 50 Ετών Ιεροσύνης Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Πανηγύρισε ο καθεδρικός Ναός Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα

You might be interested in …

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου των εν Αθήναις Καθολικών κ.κ. Νικολάου στην ελληνογαλλική σχολή “Jeanne D΄Arc”

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαο Φώσκολο, ο οποίος με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών […]

Αθήνα: Ενορία Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστή

  Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, τελευταία ημέρα του μήνα, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία Μητέρα μας, ο Εφημέριος του Αγίου Λουκά π. Αντρέας Βουτσίνος κάλεσε το ποίμνιο της Ενορίας του σε μία Σύναξη Προσευχής […]