20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Στον πόλεμο όλοι είναι χαμένοι

Ο Αποστολικός Νούντσιος στη Συρία, Καρδινάλιος Mario Zenari, σχολίασε τα λόγια που ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στο διπλωματικό σώμα που είναι διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα, κατά την παρουσίαση του για το νέο έτος αναφερόμενος στη συριακή σύγκρουση.

Στον πόλεμο που έχει φέρει τα πάνω κάτω στη Συρία για οκτώ χρόνια, «αυτοί που πληρώνουν το υψηλότερο κόστος είναι πολίτες», ειδικά «τα παιδιά και οι γυναίκες». Ο Καρδινάλιος Mario Zenari, Αποστολικός Νούντσιος στη Συρία, κάνει μία αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, μετά από μία ακόμη έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για τη διεθνή κοινότητα και «τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση που τελικά μόνο χαμένοι υπάρχουν» “Η διεθνής κοινότητα – είπε ο Πάπας την περασμένη Δευτέρα στα μέλη του διπλωματικού σώματος που είναι διαπιστευμένα στην Αγία Έδρα – καλείται να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή”. «Δυστυχώς, παρατηρεί ο Καρδινάλιος, την ίδια ημέρα κατά την οποία ο εκπρόσωπος για το antiIs, συνταγματάρχης Sean Ryan, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η στρατιωτική αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών «το κεφάλαιο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει». Υπάρχουν, στην πραγματικότητα, «περιοχές όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται» και ορισμένες από αυτές είναι πολύ ανησυχητικές για το «τι μπορεί να συμβεί»: στην «βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, στα βόρεια, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, και ακόμα στην βόρειο ανατολική».

 

Οι ανθρωπιστικές συνθήκες είναι δραματικές

Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ελπίδας και επιστροφής στην ομαλότητα, ο Καρδινάλιος Mario Zenari διευκρινίζει ότι η κατάσταση, ειδικά για τον άμαχο πληθυσμό, παραμένει πολύ κρίσιμη. Σήμερα το Save the Children ανέφερε ότι οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την επαρχία της Ιντλίμπ έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των πάνω από 11.000 παιδιών στους καταυλισμούς εκτοπισμένων. Η κατάσταση εκείνων που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα χωριά τους, εξακολουθεί να είναι ανησυχητική. Ο Αποστολικός Νούντσιος στη Συρία υπενθυμίζει ότι «Δώδεκα εκατομμύρια Σύριοι – για την ακρίβεια – ο μισός δηλαδή πληθυσμός, βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξω από τα σπίτια τους. Από αυτούς 6,5 περίπου εκατομμύρια είναι πρόσφυγες στις γύρω χώρες “. Χώρες για τις οποίες ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, ελπίζοντας ότι «οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, κάτω από κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες ζωής».

Barbara Castelli – Πόλη του Βατικανού

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής

Επόμενο Άρθρο

Κ-239, 31 Δεκεμβρίου 2018

You might be interested in …

Ο Άγιος Πατέρας καταδικάζει εκ νέου την τυφλή βία

Ο πάπας Φραγκίσκος σε τηλεγράφημά του που υπογράφει ο Αρχιγραμματέας της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Παρολίν, προς τον Αρχιεπίσκοπο Βρυξελλών σεβ. De Kesel διαβεβαιώνει για τις προσευχές του για τα θύματα και για εκείνους που υποφέρουν:

O πάπας Φραγκίσκος προσφέρει στην Λαμπεντούζα τον Εσταυρωμένο που του δώρισε ο Ραούλ Κάστρο

  Ο πάπας Φραγκίσκος προεφέρει στον ενοριακό Ναό της Λαμπεντούζα τον Εσταυρωμένο, που  του δώρισε  ο πρόεδρος της Κούβας  Ραούλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Πάπα στο νησί της Καραϊβικής.

Η Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού μας διδάσκει την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο έλεος του Θεού

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε μια νέα αποστολική παραίνεση με τίτλο “C’est la Confiance” («Είναι η εμπιστοσύνη»), αφιερωμένη στην Αγία Θηρεσία του Βρέφους Ιησού. «Η εμπιστοσύνη και μονάχα η εμπιστοσύνη μας οδηγεί στην αγάπη». Ήταν αυτά […]