6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ονομασία 13 νέων καρδιναλίων

Στη διάρκεια της Θεομητορικής Προσευχής της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, ο Άγιος Πατέρας ανήγγειλε Κονσιστόριο για την επίσημη ονομασία των νέων Καρδιναλίων. Η ημερομηνία που επέλεξε είναι η 28η Νοεμβρίου, παραμονή της πρώτης Κυριακής της νέας λειτουργικής περιόδου για την Εκκλησία.

Συνολικά, ο πάπας Φραγκίσκος ονόμασε εννέα καρδιναλίους κάτω των 80 ετών και τέσσερις άνω των 80 ετών, που σημαίνει ότι ο τίτλος είναι ως επί το πλείστον τιμητικός σε αναγνώριση της υπηρεσίας τους προς την Εκκλησία.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι δύο μέλη της Ρωμαϊκής Κουρίας, ο μαλτέζος Επίσκοπος Martin Grech (63 ετών), νεοδιορισμένος Γενικός Γραμματέας της Συνόδου των Επισκόπων και ο Επίσκοπος Marcello Semeraro (72 ετών), ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε επικεφαλής της Συνόδου για την ανακήρυξη των Αγίων .

Από την ανά τον κόσμο Εκκλησία νέοι καρδινάλιοι είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Κιγκάλι της Ρουάντα, Antoine Kambanda (61 ετών), ο Αρχιεπίσκοπος Jose Fuerte Advincula του Capiz των Φιλιππίνων (68 ετών), ο Αρχιεπίσκοπος Celestino Aos Braco ofm από το Σαντιάγο της Χιλής (75 ετών), ο Αρχιεπίσκοπος Cornelius Sim του Μπρουνέι (69 ετών), ο Αρχιεπίσκοπος Paolo Lojudice της Σιένα και πρώην βοηθός επίσκοπος της Επισκοπής της Ρώμης (56 ετών), ο Αρχιεπίσκοπος Wilton Gregory της Ουάσινγκτον, ένας από τους λίγους Αφροαμερικανούς επίσκοπους στις Ηνωμένες Πολιτείες (72 ετών) και ο αδ. Mauro Gambetti ofm (54 ετών).

Όσον αφορά τους άνω των ογδόντα ετών, ο πάπας Φραγκίσκος ονόμασε καρδιναλίους τον Felipe Arzimendi Esquivel, πρώην επίσκοπο της Επισκοπής του San Cristobal de las Casas, τον αρχιεπίσκοπο Silvano Tomasi, πρώην παρατηρητή του Βατικανού στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη και επί μακρόν Νούντσιο, τον πατέρα Enrico Feroci, του προσκυνήματος της Παναγίας της Θείας Αγάπης και τον πατέρα Raniero Cantalamessa, ο οποίος για 40 χρόνια έχει υπηρετήσει ως ιεροκήρυκας του Παπικού Οίκου.

Προηγούμενο Άρθρο

Το όνειρο του πάπα Φραγκίσκου για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και σεβασμού

Επόμενο Άρθρο

«Αδελφοί όλοι»: ένα εργαλείο και για την έμπνευση πολιτικών δράσεων της ΕΕ

You might be interested in …

Ο Σεβ. Tomasi στην Επιτροπή των Η.Ε.: κείμενο ήδη γραμμένο, ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Η Αγία Έδρα δέχθηκε με έκπληξη τις τελικές παρατηρήσεις της Επιτροπής των Η.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού, που υποβλήθηκαν σήμερα στη Γενεύη, και οι οποίες εκσφενδονίζουν σκληρές κατηγορίες στο Βατικανό όσον αφορά στην υπόθεση […]

Ο Πάπας καλεί για την προώθηση της «οικονομίας της ειλικρίνειας»

Ήταν άλλο ένα μάθημα στην οικονομική σκέψη του πάπα Φραγκίσκου. Σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από τα μέλη της Confederazione Cooperative Italiane (Συνομοσπονδία των Ιταλικών Συνεταιρισμών), το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε στα 7.000 […]

Όπου οι ηλικιωμένοι δεν τιμούνται, δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους

«Όπου οι ηλικιωμένοι δεν τιμούνται, δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους». Αυτό ήταν το δυνατό μήνυμα που απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την κατηχητική του ομιλία την Τετάρτη 4 Μαρτίου, αφιερωμένη στους ηλικιωμένους.