6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

50στη επέτειος της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Σωτήρη Μαυροφίδη [φωτογραφίες και βίντεο]

Στον ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά, με πρωτοβουλία του εφημερίου π. Ιωάννη τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Θεόδωρου, Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών, για την 50στη επέτειο της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Σωτήρη Μαυροφίδη. Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Κερκύρας Ιωάννης και ιερείς από τις ενορίες της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, ενώ συμμετείχαν ενορίτες από τις δύο ενορίες του Πειραιά, του Άγιου Παύλου και της Παναγίας της Φανερωμένης καθώς και φίλοι του π. Σωτήρη, που ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο Θεό για τα δώρα που μέσω του π. Σώτηρη έλαβαν στην ζωή τους.

Χαρούμενα πρόσωπα και χαρούμενες ιστορίες μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ανταλλάσοντας αναμνήσεις από το σπουδαίο έργο του πατέρα Σωτήρη ποιμαντικό, επιστημονικό(από τους κορυφαίους βιβλιστές), συγγραφικό με αρκετά βιβλία στο ενεργητικό του με σημαντικότερο ίσως το δίτομο έργο του για τον Ιώβ. Βέβαια είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν και στον Επίσκοπο μας Θεόδωρο για την συμπλήρωση του ενός έτους από την Αρχιερατική χειροτονία του. Έψαλλαν η χορωδίες του Αγίου Παύλου και η χορωδία «Manus Apertae».

Προηγούμενο Άρθρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» στο Ζάνταρ της Κροατίας

Επόμενο Άρθρο

Ομολογία των παντοτινών μοναχικών υποσχέσεων της Φραγκισκανής μοναχής Felista Muringi Githinji

You might be interested in …

Αθήνα: Η εορτή της ΚΙ.Κ.Ε.Δ.Ε

  Η Κίνηση Καθολικών Επιστημόνων και Διανοουμένων Ελλάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή της τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2013.  

Ποιμαντικό Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής

  Σε συνέχεια των παραινέσεων του Αρχιεπισκόπου μας π. Σεβαστιανού προς όλες τις Ενορίες της Αρχιεπισκοπής να αρχίσουμε ένα νέο τρόπο δράσης για την καλλιέργεια της πίστεως των Ενηλίκων αποφασίσαμε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 […]