20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Γεωργίου Αλτουβά, στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης τον Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Σεβασμιώτατο Γεώργιο Αλτουβά, παλαιό μαθητή της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και πρώην καθηγητή της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί, στο Παρεκκλήσιο του Σχολείου, για τους Μαριανούς Αδελφούς και τα μέλη του διδακτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού καθολικού δόγματος, που μπόρεσαν να παραβρεθούν. Κατόπιν είχε ιδιαίτερη συνάντηση, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, με τους Μαριανούς Αδελφούς, με τον Πρόεδρο του Σ.Μ.Α.ΕΛ. και το Συμβούλιο Διεύθυνσης του Σχολείου, με τους Διευθυντές των Μονάδων, με τους καθολικούς μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και με τους εκπαιδευτικούς, στους οποίους απηύθυνε χαιρετισμό.

Η συνάντηση υπήρξε για όλους μας άλλη μια ευκαιρία πνευματικής εμψύχωσης από τον Σεβασμιώτατο Γεώργιο αλλά και αναπόλησης της τόσο καλής συνεργασίας που είχαμε μαζί του, κατά τα είκοσι περίπου χρόνια που δίδασκε στο Σχολείο μας. Ολόκληρη η Μαριανή Οικογένεια της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης ευχόμαστε το φως και η αγάπη του Χριστού να τον οδηγούν και να τον στηρίζουν στη αποστολή του.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Ποιμαντικής
της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης
Μαρία Κοκκαλάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Πάπας διόρισε Προσωρινό Διαχειριστή για την αναδιάρθρωση της Διεθνούς Κάριτας (Caritas Internationalis)

Επόμενο Άρθρο

«Ο Χριστός «εν υμίν», Ο Μοναδικός Κύριος και Σωτήρας μας»

You might be interested in …

Θεία Λειτουργία των Αγίων Ελαίων

Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 στις 6.30 μμ. συναχθήκαμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, γύρω από τον Αρχιεπίσκοπό μας και τους πρεσβυτέρους μας, για να τιμήσουμε το μυστήριο της […]

ath_agiosfragis_02

Αθήνα : Εορτή Αγίου Φραγκίσκου

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος στην ομώνυμη ενορία, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης. Ο Άγιος Φραγκίσκος είναι ιδρυτής των τριών Φραγκισκανικών Ταγμάτων: α) Των πατέρων και αδελφών Φραγκισκανών (ελασσόνων, καπουκίνων, coventuale), […]