20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Πρόθεση Προσευχής του Πάπα για τον μήνα Απρίλιο

“Αν δεν σεβόμαστε τις γυναίκες, η κοινωνία μας δεν θα προοδεύσει”, λέει ο Φραγκίσκος στη μηνιαία πρόθεσή του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην ιδιαίτερη πρόθεση προσευχής του για τον Απρίλιο καλεί όλους να διασφαλίσουν ότι οι γυναίκες δεν θα στερηθούν τη φωνή τους, ιδιαίτερα εκείνες που εκμεταλλεύονται, περιθωριοποιούνται.

“Ας σεβαστούμε τις γυναίκες. Ας σεβαστούμε την αξιοπρέπειά τους, τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Και αν δεν το κάνουμε, η κοινωνία μας δεν θα προοδεύσει. Ας προσευχηθούμε να αναγνωριστεί η αξιοπρέπεια και η αξία των γυναικών σε κάθε πολιτισμό και να σταματήσουν οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου”, αναφέρει ο Πάπας Φραγκίσκος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για τον Απρίλιο του 2024.

“Ας μη στερήσουμε από τις γυναίκες τη φωνή τους. Ας μην στερήσουμε τη φωνή από όλες αυτές τις κακοποιημένες γυναίκες. Τις εκμεταλλεύονται, τις περιθωριοποιούν”.

Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας στο βίντεό του αναγνωρίζει το τεράστιο χάσμα μεταξύ των διακηρυγμένων αρχών και της πραγματικής πρακτικής. “Στη θεωρία, όλοι συμφωνούμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν την ίδια αξιοπρέπεια ως πρόσωπα. Αλλά αυτό δεν αποδεικνύεται στην πράξη”, λέει. “Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεφορτωθεί κανείς” και γι’ αυτό “οι κυβερνήσεις πρέπει να δεσμευτούν να εξαλείψουν τους νόμους που εισάγουν διακρίσεις παντού και να εργαστούν προς την κατεύθυνση της εγγύησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών”, λέει ο Πάπας. “Ας μη στερήσουμε από τις γυναίκες τη φωνή τους. Ας μη στερήσουμε τη φωνή από όλες αυτές τις κακοποιημένες γυναίκες. Τις εκμεταλλεύονται, τις περιθωριοποιούν”, προσθέτει.

Παρακολουθήστε: Ο Πάπας βίντεο για τον Απρίλιο 2024

Προηγούμενο Άρθρο

Είναι ακόμα επίκαιρη η αγαθοεργία; Και λίγα λόγια για την «Κάριτας»

Επόμενο Άρθρο

Επίσκοποι της ΕΕ: Η άμβλωση δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει θεμελιώδες δικαίωμα

You might be interested in …

Ουκρανία: Έκκληση της Κάριτας για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

Η Κάριτας, η κύρια οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας της Καθολικής Εκκλησίας ζητά το άμεσο άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων από την Ουκρανία, ώστε να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση χιλιάδων ευάλωτων ανθρώπων που διαφεύγουν από τον πόλεμο. Η […]

Ιταλία: Don Lorenzo Milani (27-5-1923/26-6-1967)

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του ιερέα, συγγραφέα και παιδαγωγού, που «μεταμόρφωσε την εξορία σε έξοδο», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ιεραρχίας καρδινάλιος Μ. Zuppi. Ο φλωρεντίνος ιερέας, από πλούσια μη καθολική οικογένεια (η […]