20 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ένα παράθυρο στο καθολικό βιβλίο…

Ένα χριστιανικό βιβλιοπωλείο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο. Αυτό το παράθυρο, στον καθολικό κόσμο, συνεχίζει να ανοίγει ο ≪Καλός Τύπος≫ από άλλη γειτονιά όχι πια στην οδό Σίνα, αλλά στην Αχαρνών εντός του προαυλίου και δίπλα στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος. Την Δευτέρα 13 Ιουνίου πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου στην νέα του διεύθυνση. Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Εμμανουήλ μαζί με τον Αποστολικό Νούντσιο σεβ. Σάβιο Χον. Παρόντες ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών σεβ. Θεόδωρος, ο έξαρχος Αρμενίων Καθολικών παν/τος Ιωσήφ και ο πρώην έξαρχος σεβ. Δημήτριος.

Αν και οι λάτρεις του βιβλίου γνωρίζουν ότι στη σχέση αναγνώστη βιβλίου κυριαρχούν όλες οι αισθήσεις: η αφή, η οσμή, η όραση, στην ιστοσελίδα book.cen.gr μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στον τεράστιο κόσμο ενός Καθολικού βιβλιοπωλείου, να συναντήσετε αγίους και αμαρτωλούς, ιστορίες πίστης και δοκιμασίας. Ανακαλύψτε μέσα από τις σελίδες παλαιότερων αλλά και νεώτερων εκδόσεων θέματα πίστης, θεολογίας, ιστορίας, κοινωνίας, πνευματικότητας, της παρουσίας της Καθολικής Εκκλησίας στην λογοτεχνία και τις επιστήμες.

Το καλό βιβλίο είναι μια ανάγκη, μια ανάγκη αναζήτησης απαντήσεων αλλά και νέων ερωτήσεων που οδηγούν στη γνώση του άλλου, αλλά και του εαυτού μας. Την πλειοψηφία των βιβλίων που παρουσιάζουμε εδώ, σας προτρέπουμε να τα αναζητήσετε στο βιβλιοπωλείο του Καλού Τύπου. Ακόμα και αν δεν το έχουν, μπορούν να σας το βρουν.

Το «ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΑΛΟΥ ΤΥΠΟΥ» άρχισε τη λειτουργία του ως Δανειστική Βιβλιοθήκη το έτος 1932 επί Αρχιερατείας του Αειμνήστου Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος Γεωργίου Χαλαβαζή. Ο ίδιος Ιεράρχης υπέγραψε στις 26 Οκτωβρίου 1936 και το υπ’ αριθμόν 910 Επισκοπικό Διάταγμα με το οποίον ιδρύθηκε επίσημα πλέον ο εν λόγω Οργανισμός με τη σημερινή του νομική μορφή και έκτοτε λειτουργεί ως Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Σκοπός του «Γραφείου Καλού Τύπου» είναι η δια του τύπου συμβολή στην πνευματική διαπαιδαγώγηση του Ελληνικού Καθολικού κόσμου και εν γένει η διαφώτιση της Ελληνικής κοινωνίας επί της δογματικής, ηθικής και κοινωνικής διδασκαλίας και δράσεως της Καθολικής Εκκλησίας.

Για την άμεση επαφή με επικοινωνία με τον ευσεβείς πιστούς από συστάσεως του Οργανισμού «Γραφείου Καλού Τύπου» λειτούργησε και μέχρι πρότινος, το εμπορικό κατάστημα επί της οδού Σίνα στο Κέντρο της Αθήνας, στο οποίο διατίθενται όλες οι εκδόσεις του Οργανισμού, θρησκευτικά βιβλία που εκδίδονται από έγκριτους Εκδοτικούς Οίκους της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας, βιβλία όλων των λοιπών Εκδοτικών Οίκων με θρησκευτικό ή κοινωνικό περιεχόμενο και μεγάλη ποικιλία αντικειμένων Ευλαβείας, με σκοπό τη διάδοση της ευλαβείας των πιστών και την πνευματική των οικοδομή.

Προηγούμενο Άρθρο

Μήνυμα Διεθνούς Κάριτας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Επόμενο Άρθρο

Οι Αμερικανοί επίσκοποι για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

You might be interested in …

Γυναίκες που Οικοδομούν την Ειρήνη σε μια Εκκλησία που Ανοίγεται

Με αυτό το θέμα άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου για τις Γυναίκες από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα της Αττικής από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022 και στο οποίο συμμετείχαν γυναίκες από […]

Πασχαλινό μήνυμα του σεβ. Εμμανουήλ, Αποστολικού Εξάρχου των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος

  ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΣΧΑ 2021   «Eἴ τις εὐσεβής καί φιλόθεος, ἀπολαυέτω τῆς καλῆς ταύτης καί λαμπρᾶς πανηγύρεως. Εἴ τις δούλος εὐγνώμων, εἰσελθέτω χαίρων εἰς τήν χαράν τοῦ Κυρίου αὐτοῦ. Εἴ τις ἔκαμε νηστεύων, ἀπολαυέτω […]