11 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Γιορτή στον Νέο Κόσμο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναίκα θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο (Ρενέ Πυώ 2Α) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και είναι ευπρόσδεκτες όλες οι γυναίκες που θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας!

Το πρόγραμμα είναι:

10.00-10.30 Λίγα λόγια για την ημέρα

10.30- 11.00 Ιστορικό βίντεο μικρού μήκους και συζήτηση

11.00-11.15 Συζήτηση σχετικά με ιστορικά σημαντικές γυναίκες της εποχής

11.15-11.45 Βιωματικό παιχνίδι Ι

11.45-12.15 Βιωματικό παιχνίδι II

12.30-15.30 Χειροτεχνίες – Κατασκευές

-τσόχινα κοσμήματα-λουλούδια

-βραχιολάκια (χάντρες,κλωστές)

-στεφάνια (λουλούδια)

-origami για παιδιά και ενήλικες

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παίζονται Κινηματογραφικά αποσπάσματα, αφιερώματα, ταινίες και μουσική προς τιμήν της γυναίκας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνήστε στο 213-0909940 ή στο email: neoskosmoscenter@caritas.gr

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας.

Μήνυμα της Κάριτας Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 8 Μαρτίου 2018

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Κάριτας Ευρώπης καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις να σπάσουν τα στερεότυπα όσον αφορά τις ευθύνες γονεϊκής φροντίδας στις οικογένειες, υιοθετώντας την προτεινόμενη, από την ΕΕ, νομοθεσία περί ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής.

 

«Μετά τη γέννηση της πρώτης μας κόρης, αποφάσισα να πάρω μερικούς επιπλέον μήνες γονικής άδειας, μετά από την άδεια μητρότητας, για να την φροντίσω. Η επιλογή μου επηρεάστηκε και από το γεγονός ότι η εργασιακή μου κατάσταση ήταν πιο ανασφαλής σε σχέση με του συζύγου μου, όπως επίσης και ότι ο μισθός μου ήταν χαμηλότερος, ενώ στον οργανισμό που εργαζόταν εκείνος, η πληρωμένη γονεϊκή άδεια δεν υπήρχε ως επιλογή. Μετά γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μας και κατέληξα να μείνω στο σπίτι για τα καλά. Ελπίζω η κόρη μου και ο μελλοντικός σύζυγός της να έχουν περισσότερες επιλογές όταν θα αποκτήσουν παιδιά», εξηγεί η Lisbeth, 53 ετών, από το Βέλγιο.

 

Η τρέχουσα πρόταση για μία Οδηγία της ΕΕ σχετικά με την ισορροπία εργασιακής και οικογενειακής ζωής αποτελεί μοναδική ευκαιρία μείωσης των διαφορών ανάμεσα σε πατεράδες και μητέρες όσον αφορά την εργασία, την πληρωμή και τις ευθύνες φροντίδας των παιδιών, για να διευκολύνει την επιλογή της απόκτησης παιδιών και να προωθήσει τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

 

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η ύπαρξη καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και στην οικογένεια είναι επένδυση που οδηγεί σε ευτυχέστερους εργαζόμενους και αυξημένη παραγωγικότητα, μειώνοντας την εναλλαγή προσωπικού και τις απουσίες από τη δουλειά.

 

«Είναι κρίσιμης σημασίας να γίνει σωστά αντιληπτό αυτό: γυναίκες και άνδρες έχουν ίσα δικαιώματα. Αυτό σημαίνει επίσης ίσες υποχρεώσεις όταν πρόκειται για τη φροντίδα των παιδιών και τις οικιακές εργασίες στο πλαίσιο της οικογένειας. Μια καλύτερη ισορροπία εργασιακής και οικογενειακής ζωής είναι επωφελής όχι μόνο για τις οικογένειες διά της μείωσης των διαφορών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και για τις εταιρείες και την οικονομία καθώς οι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται περισσότερο», υποστηρίζει ο Διευθυντής Πολιτικής και Συμβουλευτικής της Κάριτας Ευρώπης Shannon Pfohman.

 

Είναι τώρα η ώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Κοινοβούλιο να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την πρόταση Οδηγίας σχετικά με την ισορροπία εργασιακής και οικογενειακής ζωής και να διασφαλίσουν αξιοπρεπή αμοιβή γονικής άδειας για τουλάχιστον τέσσερις μήνες για κάθε γονιό. Υιοθετώντας αυτήν την οδηγία, μπορούν να αποδείξουν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν προς μια πιο κοινωνική Ευρώπη, όπως δεσμεύτηκαν κατά της εξαγγελίας του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων τον Νοέμβριο του 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικογένεια είναι το ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας!

 

Η έκδοση της Κάριτας Ευρώπης «Η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην Ευρώπη – είναι δυνατή!», ορίζει τα 3 βασικά δομικά στοιχεία του οράματος της Κάριτας για ανθεκτικά κοινωνικά πρότυπα στην Ευρώπη που παρέχουν ευεξία σε όλους: οικογένεια, αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνική ασφάλιση. Με βάση την ανάλυση της πραγματικής κοινωνικής πραγματικότητας, αυτό το όραμα ευθυγραμμίζεται με τα οφέλη που θα αποφέρει η Οδηγία για την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής στους Ευρωπαίους.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Κάριτας Ελλάς στον Alpha και την εκπομπή Check Point

Επόμενο Άρθρο

Κάριτας Αθήνας: «Τα παιδιά χορεύουν και τραγουδούν για την Αγάπη»

You might be interested in …

Κάριτας Ελλάς: Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων. Δελτίο Τύπου Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…» Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων. Αθήνα, 15-25 Σεπτεμβρίου 2022 Η Φιλανθρωπική Οργάνωση ΚΑΡΙΤΑΣ σας ενημερώνει ότι […]

Συνάντηση Εθελοντών στην Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο

      Καριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο Caritas Athens – Refugee Programme Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Κάριτας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Κάριτας Αθήνας – Προσφυγικό Έργο γιορτή των εθελοντών και […]

Η Ομάδα του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο #Μένει_Σπίτι Για την προστασία και το καλό όλων μας!

  Στο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο ακολουθούμε τα μέτρα πρόληψης που έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό τη μείωση εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού  (COVID-19). […]