20 Σεπτεμβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Ενορία Αγ. Παύλου Πειραιά: Εορτή της Μεταστροφής του Αποστόλου Παύλου

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 εορτάσθηκε με επισημότητα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου μας κ.κ Νικολάου, η Μεταστροφή του Αποστόλου Παύλου στην ενορία μας!

Πλήθος πιστών, καθώς και πιστοί από άλλες ενοριακές κοινότητες, ένωσαν την προσευχή τους προς τον Απόστολο των Εθνών.

 

Η πολυπληθής χορωδία της ενορίας μας και το ορχηστρικό σύνολο, υπό τη δ/νση του κου Βενιέρη Νικολάου, με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Εκκλησιαστικού Οργάνου, εξύψωσαν ψυχές και αισθήματα!

Ο εφημέριός μας σεβαστός π. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπό μας και το Διάκονο για την παρουσία τους, καθώς και τους Ιερείς π. Σωτήρη και π. Αουρέλιο. Στη συνέχεια ανακοίνωσε το προσκυνηματικού χαρακτήρα ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2014 στην Ιταλία!

Επίσης τόνισε, ότι με τη μεσολάβηση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας, θα έχουν την τιμή και τη χαρά οι συμμετέχοντες, να τύχουν ακρόασης από την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο στην πόλη του Βατικανό!

Ο Αρχιεπίσκοπός μας, πριν την απόλυση, έδωσε συγχαρητήρια στον εφημέριό μας για την οργάνωση της ενορίας και για την παρουσία της νεολαίας στη ζωή της ενοριακής μας κοινότητος και ευχήθηκε στον πατέρα Ιωάννη να συνεχίσει το τόσο σπουδαίο και επιτυχημένο έργο του!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας Ιωάννης είναι για δέκα (10) συναπτά έτη εφημέριος της ενορίας μας!

Τέλος ο εφημέριος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της πανήγυρης και τους επισήμους για την παρουσία τους!

Ο Σύνδεσμος Καθολικών Πειραιώς, του οποίου είναι προστάτης ο Άγιος Παύλος, μετά το πέρας της τελετής πρόσφερε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους κατά την έξοδό τους από τον Ιερό Ναό.

Μετά τη τελετή, αρκετοί πιστοί είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με τον Αρχιεπίσκοπό μας στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Με τη βοήθεια του Αγίου Παύλου και της Αειπάρθενου Μαρίας

να εορτάσουμε και του χρόνου με υγεία!!!

 

Καπέλλος Κων\νος

Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Καθολικών Πειραιώς.

Μέλος του Οικονομικού Διαχειριστικού Συμβουλίου της Καθολικής Ενορίας Αγίου Παύλου Πειραιώς & Εκπρόσωπος στο Ποιμαντικό Συμβούλιο της Ιεράς Καθολικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύρος: Οκταήμερο Δεήσεων για την ενότητα των Χριστιανών

Επόμενο Άρθρο

Τήνος: Εορτή της αγ. Αγγέλας στη Χώρα Τήνου

You might be interested in …

Αθήνα: Ετήσιο Προσκήνυμα στην Παναγία του Καρμήλου, στην Πλάκα Κερατέας Αττικής

  Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 η Ποιμαντική Επιτροπή της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών, οργάνωσε την ετήσια Σύναξη της Επαρχίας μας, στον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου, […]

Αθήνα: Αγρυπνία για τις κλήσεις

  Μεταξύ των θαυμαστών έργων που μας δώρισε ο Κύριος, είναι οι γενναίοι και γενναιόδωροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, ιερείς, αφιερωμένοι και λαϊκοί, οι οποίοι, αιώνες τώρα, απαντούν θετικά στην κλήση τους και ο καθένας […]

Αθήνα: Προσκυνηματική Πορεία προς Τιμήν της Παναγίας

  Tην Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 η Εκκλησιαστική Επαρχία της Αθήνας  πραγματοποίησε την ετήσια προσκυνηματική της πορεία προς τιμήν της Παναγίας στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας του Καρμήλου στην Πλάκα Κερατέας. Νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η […]