18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κάριτας Ελλάς: 156 Οικίσκοι φιλοξενίας για τη δομή των Διαβατών

Εκδήλωση με αφορμή την παράδοση των 156 οικίσκων φιλοξενίας στη δομή των Διαβατών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017.

Περίπου ένα χρόνο πριν, οι Κάριτας Ελλάς και Γερμανίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφάσισαν να συνεργαστούν για την παροχή οικίσκων σε μία από τις δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας, στις οποίες οι πρόσφυγες ζούσαν σε σκηνές και υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

Το δύσκολο αυτό έργο έφτασε με επιτυχία στο τέλος του και, στις 13/07/2017, η Κάριτας Ελλάς παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση 50 οικίσκους, με χρηματοδότηση από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν η Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα Μαρία Αλβέρτη, ο κος Κλάους Χέμκερ, μηχανικός από την Κάριτας Γερμανίας, o συντονιστής από την Κάριτας Γερμανίας κος Τομπίας Νέλκε, ο κος Κρίστιαν Ντέμελ, από το τμήμα προμηθειών της Κάριτας Γερμανίας, η συντονίστρια του προγράμματος Μετάβασις κα Αναστασία Σπηλιοπούλου, ο κος Rino Pistone, συντονιστής του προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών,  η τοπική συντονίστρια κα Δάφνη Χατζηαντωνίου Δάφνη και ο υπεύθυνος του έργου κος Ευάγγελος Στρατής.

Οι κατοικίες είναι μέγιστης χωρητικότητας 6 ατόμων η κάθε μία. Διαθέτουν δύο ξεχωριστά δωμάτια, μπάνιο, ηλιακό θερμοσίφωνα, κουζίνα με ψυγείο και μικρό φούρνο, τραπεζαρία, κλιματισμό και τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα Μ. Αλβέρτη, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ευχή: «αυτοί οι οικίσκοι να μην αποτελέσουν απλά ένα σπίτι για τους ανθρώπους που θα μείνουν αλλά να γίνουν σπιτικό, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν όλη τη δυστυχία που έχουν βιώσει. Να είναι χώροι ζεστασιάς, δροσιάς, ασφάλειας, ακόμα και ξεγνοιασιάς». Εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες για τη συμπαράσταση της Κάριτας Γερμανίας τόσο σε αυτό το έργο, όσο και σε άλλα πολλά, στην Αθήνα, τη Λέσβο, τη Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο Άρθρο

Τήνος: Serviam Project στη Μονή Ουρσουλινών

Επόμενο Άρθρο

Σύρος: Επέτειος των 400 ετών από το μαρτυρικό θάνατο του Επισκόπου Σύρας Ιωάννη Ανδρέα Κάργα

You might be interested in …

Προσφορά μαθητών των Λεοντείων Λυκείων Αθηνών & Νέας Σμύρνης στην Κάριτας Αθήνας

Δέκα κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, καθώς και χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Λεοντείου Λυκείου Αθηνών προσφέρθηκαν στην Κάριτας Αθήνας για τις ανάγκες του προσφυγικού της έργου. Αντιπροσωπεία […]

Η Κάριτας Ελλάς στην παράσταση «Άγρια Δύση»

Το φεστιβάλ του δήμου Γλυφάδας επισκέφτηκαν η «Θεατρική Ομάδα» και η Ομάδα Εφήβων «Ανακαλύπτοντας την Αθήνα» του Κοινωνικού Κέντρου της Κάριτας Ελλάς στο Νέο Κόσμο. Οι ωφελούμενοι παρακολούθησαν την παράσταση «Άγρια Δύση», μια πρωτότυπη κωμωδία-γουέστερν […]

Κάριτας Αθήνας: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων – 24 Σεπτεμβρίου 2023

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών και Προσφύγων(24 Σεπτεμβρίου 2023), σας ενημερώνουμε με το παρακάτω κείμενο, για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ημέρα αυτή. Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών και Προσφύγων μας […]