6 Οκτωβρίου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Τήνος: Απλές πρωτοβουλίες μεγάλης πνευματικής αξίας.

Πολλές φορές στα ΜΜΕ προβάλλεται μόνο ό,τι  είναι μεγαλειώδες και επιβλητικό. Ό,τι διοργανώνεται από συλλογικούς φορείς και ειδικούς θεσμούς.

Όμως  στον τόπο μας υπάρχουν και απλά πράγματα τα οποία διοργανώνονται από απλούς ανθρώπους με σκοπό να προσφέρουν στο συνάνθρωπο λίγη πνευματική τροφή και μάλιστα γνήσια  αφού έχει ως πηγή το Λόγο του Θεού.

 

Μια ομάδα ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, μία φορά το μήνα, σε ημέρα Κυριακή, μετά από πρόσκληση που λαβαίνουν από την μοναδική μοναχή της Εκκλησίας μας στην Τήνο  συνάζονται,ακούνε τα αναγνώσματα της Κυριακής  και μοιράζονται το Λόγο του Κυρίου, τον μελετούν και στη συνέχεια τον μετατρέπουν σε προσευχή.

Στα πλαίσια της Τεσσαρακοστής πήγα στη  σύναξη αυτή, που μου είναι γνωστή και προσφιλής, για να εμψυχώσω  και να ενθαρρύνω την όμορφη αυτή πρωτοβουλία, η οποία  συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια με  πρωτοβουλία της Αδελφής Θηρεσίας  στο Παρεκκλήσιο της Κοινότητάς των Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου.

 

Την Κυριακή αυτή, τρίτη της Τεσσαρακοστής του Β΄ Κύκλου, ο Λόγος του Κυρίου αναφερόταν στον Δεκάλογο και στον αληθινό Ναό που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Ο Δεκάλογος, ο οποίος είναι ο  λόγος αγάπης του Θεού  προς τον άνθρωπο, του ανθρώπου προς το Θεό και του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, δεν είναι  δέκα κανόνες ζωής, αλλά συγκεκριμένος τρόπος ζωής, της εν Χριστώ ζωής αφού ο Λόγος του Θεού είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Αυτός ο Δεκάλογος συχνά ακούγεται στο ναό, αλλά γίνεται κατανοητός προπάντων όταν ακούγεται στο αληθινό Ναό, που  είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Ένας Ναός πρόσωπο που όσοι προσπάθησαν να τον γκρεμίσουν, απογοητεύτηκαν, αφού σε τρεις ημέρες έγινε για πάντα πιο λαμπρός και πιο φωτεινός.

Μακάρι αυτή η  συνάθροιση να συνεχιστεί διότι συγκεντρώνει έναν πολύ καλό αριθμό προσερχομένων, ανδρών και γυναικών. Μακάρι να γίνεται και σε  άλλους τρόπους από άλλους πρωτεργάτες για να επωφελούνται  όσο το δυνατό περισσότεροι.

Στο τέλος της προσευχής ένα ζεστό τσάι προσθέτει στη ζεστή καρδιά και το ζεστό σώμα.

Προηγούμενο Άρθρο

Η καθολική νεολαία της Ελλάδος στην Τήνο

Επόμενο Άρθρο

Σύρος: Εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της Chiara Lubich,ιδρύτριας του Κινήματος των Focolari

You might be interested in …

Τήνος: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, Μήνυμα για την αφιερωμένη ζωή

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ                           Τήνος  27/1/2014   ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΖΩΗ Προς […]

tin_pasxalin_1

Το Πασχαλινό τριήμερο στην Τήνο

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ         Τη Μεγάλη  Πέμπτη σε όλους σχεδόν τους ενοριακούς μας Ναούς τελέστηκε  η  Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου. Ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την Ακολουθία του Μυστικού  Δείπνου νωρίς το βράδυ στην ενορία του Κέχρου  […]

tin_50sti_1

Η Γιορτή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου, στην Ξινάρα Τήνου

Με επισημότητα και με συμμετοχή ευλαβών Χριστιανών από όλη την Τήνο, εορτάστηκε η Μεγάλη Γιορτή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου, στην Ξινάρα Τήνου, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική […]