18 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Κοπή της πίτας στον οίκο ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός»


Το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική τραγούδια, εδέσματα και δώρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο γηροκομείο «Τίμιος Σταυρός» στην Αγία Παρασκευή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Ελένη Κάραμποττ  (Υπεύθυνη των Τομέων Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων και Τρίτης Ηλικίας) και κα Νικολέττα Δελατόλα (Υπεύθυνη Προγράμματος «Αγαπώ και Προσφέρω»), το πρώην μέλος του Δ.Σ. κα Μαρία Μηλιάρη, καθώς και εθελόντριες από διάφορες ενοριακές Κάριτας, οι οποίες κράτησαν συντροφιά στις 21 κυρίες και βοήθησαν στη διοργάνωση, που αποτέλεσε ένα ευχάριστο διάλειμμα, αν και σύντομο, στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς τους.

Ο συνθέτης, στιχουργός κι ερμηνευτής Χρίστος Θεσσαλονικεύς χάρισε στις ηλικιωμένες στιγμές νοσταλγίας με τα γνωστά τραγούδια που απέδωσε με τη κιθάρα του, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους, οι οποίες συμμετείχαν μάλιστα ενεργά στο δίωρο αυτό μουσικό πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να παρακινήσομε όσους έχουν ευαισθησία για την ηλικιακή αυτή ομάδα συνανθρώπων μας, χρόνο και διάθεση, να επισκέπτονται τις δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπής μας («Τίμιος Σταυρός» και «Καλός Σαμαρείτης»), προσφέροντας συντροφιά στους τροφίμους, που τόσο έχουν ανάγκη! 

Προηγούμενο Άρθρο

200 χρόνια από την ίδρυση των Μαριανών Αδελφών

Επόμενο Άρθρο

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κάριτας Αθήνας

You might be interested in …

Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει την πρόσβαση στην προστασία

Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων – 20 Ιουνίου 2023 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Κάριτας Ευρώπης, η Κάριτας Ελλάς και η Κάριτας Κύπρου απευθύνουμε έκκληση για μια Ευρώπη που, μέσα από ένα βελτιωμένο σύστημα ασύλου, […]

Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής

Με επιτυχία λειτουργεί από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 το Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας Αγίου Λουκά Ν. Ηρακλείου Αττικής, με την υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας, της οποίας είναι μέλος.