9 Μαΐου 2024
Expand search form

Ειδήσεις από την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Η Ενοριακή Κοινότητα της Σάμου

samos_0609_03

samos_0609_03

Την Κυριακή 1 Ιουλίου επισκέφθηκε την ενοριακή κοινότητα Σάμου ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη. Ήταν μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τη μικρή κοινότητα στη Σάμο, η οποία κάθε Κυριακή αυξάνεται λόγω της έλευσης κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βαθέως Σάμου.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος θα επιστρέψει και πάλι την Κυριακή 15 Ιουλίου λόγω έλλειψης ιερέων, καθώς είναι ανάγκη να εξυπηρετηθούν και οι απομακρυσμένες ενοριακές κοινότητες που δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν κάθε Κυριακή την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ή να μετακινηθούν σε κάποια γειτονική ενορία έστω ενός χιλιομέτρου, όπως συμβαίνει στο νησί της Τήνου.

Προηγούμενο Άρθρο

Νάξος: Λιτάνευση Αγίας Δωρεάς

Επόμενο Άρθρο

Πανήγυρη στο Εξώμβουργο

You might be interested in …

Σάμος: Η δύναμη της πίστης που εκφράζεται στην Ευχαριστία

Ο τρίτος σταθμός της ποιμαντικής μας πορείας στα τρία ακριτικά νησιά: Χίο-Λέσβο και Σάμο ολοκληρώθηκε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου.

Χίος: Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγ. Ισιδώρου, προστάτη της τοπικής Εκκλησίας

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ   ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 13/5/2014   στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου […]